marți, august 11, 2009

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a scăpat de procesul cu Colegiul Medicilor. Deocamdată...

Până la 20 iulie, medicii de familie din judeţul Prahova ar fi trebuit să primească sumele aferente serviciilor raportate pe luna anterioară. Acest lucru s-a realizat doar în proporţie de 74%, ceea ce i-a nemulţumit profund pe medicii de familie. Reacţia lor nu a întârziat să apară. Preşedintele Colegiului Medicilor Prahova, dr. Simona Schnelbach, a anunţat că instituţia pe care o conduce va acţiona în instanţă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru recuperarea întregii sume datorate în contul serviciilor medicale prestate în luna iunie a acestui an. Aceeaşi situaţie se regăseşte şi în rândul medicilor din celelalte judeţe ale ţării.
“La nivelul medicilor de familie există un protest la nivel naţional, prin care somăm Casa de Asigurări să-şi respecte contractul. Şi asta pentru că nu s-a făcut plata aferentă serviciilor raportate pe luna iunie, a căror efectuare trebuia făcută pe 20 iulie, conform contractului cadru”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Prahova, dr. Simona Schnelbach (foto), într-o conferinţă de presă. Potrivit acesteia, în Prahova s-a achitat numai 74% din suma cuvenită. “Acest lucru ne aduce în imposibilitate de plăţi, am ajuns să aducem bani de acasă pentru a putea susţine utilităţile, salariile, pentru că medicina de familie nu trăieşte decât cu fondurile de la CJAS, nu avem alte venituri. Suntem la limita de supravieţuire, mai ales după ce, la 1 aprilie, am acceptat o scădere de 36% a fondurilor, atunci când am semnat contractul pe anul în curs”, a mai precizat Schnelbach.
ULTIMA ORĂ - Medicii de familie şi-au primit ieri banii, Simona Schnelbach anunţând astăzi că CJAS a virat banii restanţi, aferenţi lunii iunie. Pe 20 august, însă, expiră termenul până la care trebuie plătite şi sumele aferente lunii iulie. Reprezentanţii Colegiului Medicilor spun că, dacă nu se respectă acest termen, nu vor mai fi la fel de înţelegători ca până acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu