miercuri, septembrie 02, 2009

Pe 25 septembrie, AJOFM organizează Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi

Bursa se va desfăşura de la ora 9.00, simultan, în trei localităţi ale judeţului, în locaţiile ce găzduiesc, de obicei, astfel de evenimente: Ploieşti – Casa de Cultură a Sindicatelor, Câmpina – Casa de Cultură „Geo Bogza”, Vălenii de Munte – Casa de Cultură. Agenţii economici interesaţi pot anunţa oferta de locuri vacante la sediul AJOFM din Ploieşti sau la numerele de telefon 0244.577.380, 0735.786.221. Organizatorii speră ca Bursa să aibă... căutare din ambele direcţii: angajatorii să ofere cât mai multe locuri de muncă, iar absolvenţii să se prezinte în număr mare, dar mai ales să fie cu adevărat interesaţi de un job. La Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, organizată anul trecut, au participat 74 de societăţi din judeţ, care au oferit 1.180 de locuri de muncă. Au participat 552 de persoane, 80% dintre acestea fiind absolvenţi de liceu sau facultate. În urma Bursei, însă, numai 42 de persoane s-au încadrat efectiv în muncă.

Poliţia Rutieră propune reducerea limitelor de viteză pe DN1

Îngrijoraţi de creşterea numărului de accidente rutiere grave pe DN 1 (Bucureşti - Oradea), în special pe tronsonul ce leagă Capitala de staţiunile de pe Valea Prahovei, oficialii Poliţiei Rutiere intenţionează să ceară Ministerului Transportului reducerea limitelor de viteză: de la 70 la 50 de km/oră în localităţi şi de la 100 la 90 de km/oră în afara acestora. „Mai exact, accidentele din ultima săptămână ne-au convins să facem acest demers. Ultimul a avut loc în noaptea de luni spre marţi, în localitatea ilfoveană Ciolpani, când un tânăr de 34 de ani şi fiul acestuia, în vârstă de 7, ani au murit, iar alte două persoane care-i însoţeau au ajuns la spital cu răni grave. Cauza: maşina în care se aflau victimele a fost lovită în plin de un autoturism de teren al cărui şofer circula cu viteză excesivă”, au declarat pentru „Evenimentul Zilei” reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere. Limitele de viteză pe DN 1 au fost mărite, cu trei ani în urmă, în ideea de a reduce aglomeraţia şi de a le oferi şoferilor posibilitatea să parcurgă mai rapid traseul către staţiunile montane ori către frontiera de vest.

Mâine începe distribuirea manualelor în şcoli

Din motive de criză, elevii vor folosi cărţi „moştenite” de la generaţiile anterioare... În noul an şcolar, elevii vor învăţa după... manuale vechi. Doar o treime din manualele care vor fi distribuite de mâine în şcolile din întreg judeţul sunt retipărite. Reamintim că Ministrul Educaţiei a decis ca anul acesta manualele să nu fie reeditate sau schimbate în vreun fel, ci doar retipărite după formatul vechi. Pe lângă criza financiară, mai există un motiv. Ministrul Ecaterina Andronescu a afirmat că a luat această hotărâre deoarece vrea ca din toamna viitoare să schimbe fundamental manualele, pentru ca textele să fie mult mai bine adaptate la materia pe care o vor învăţa copiii la şcoală. Potrivit inspectorului adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Gheorghe Borovină, la nivelul judeţului doar bobocilor li se vor asigura manuale nou-nouţe. “Este o perioadă de criză şi anul acesta asigurăm mai puţine manuale noi decât în alţi ani. Toţi cei 7.000 de elevi de clasa I vor beneficia cu siguranţă de cărţi noi. În celelalte cazuri, unităţile de învăţământ au comandat doar tiraje pentru acoperirea uzurii”, a precizat Gheorghe Borovină.

Peste 800 de locuri vacante în liceele prahovene

Timp de trei zile, absolvenţii clasei a VIII-a pot depune, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, cereri pentru a se înscrie la cea de-a treia etapă de admitere computerizată. Este vorba despre elevii care nu au participat la primele două etape de admitere în liceu, cei care nu s-au înscris la unităţile de învăţământ la care au fost repartizaţi, dar şi cei care şi-au încheiat situaţia şcolară în perioada la finele lunii august. Elevii care optează pentru un loc la clasele de învăţământ vocaţional susţin astăzi probele de aptitudini. Lista locurilor rămase libere după primele două etape ale admiterii la liceu poate fi consultată pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova. În total, este vorba despre 822 de locuri vacante.

Zahăr şi făină de la UE pentru 80.000 de prahoveni săraci

În Prahova a ajuns ieri prima tranşă din produsele alimentare care vor fi acordate gratuit persoanelor defavorizate. Este vorba despre aproximativ 80.000 de prahoveni, atât din mediul rural, cât şi din mediul urban, care vor primi câte 4 kg de zahăr şi 15 kg de făină. Vor beneficia de aceste ajutoare familiile şi persoanele singure, care au dreptul la un venit minim garantat, şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, pensionarii din sistemul public de pensii (ale căror venituri sunt sub 400 de lei/luna), persoanele cu handicap grav sau accentuat, adulţi şi copii neinstituţionalizaţi. Acţiunea face parte dintr-o campanie a Uniunii Europene de distribuire de ajutoare pentru persoanele cele mai defavorizate din România, la nivel naţional urmând să fie distribuite zeci de mii de tone de zahăr şi făină din stocurile de intervenţie ale Comisiei Europene, beneficiari fiind aproape 2,8 milioane de români.La nivel de judeţ, acţiunea va fi coordonată de Consiliul Judeţean Prahova şi Agenţia de Plăţi pentru Intervenţii în Agricultură. Administraţiile locale vor decide modul în care ajutoarele vor ajunge la beneficiari. Produsele trebuie să intre în posesia persoanelor defavorizate până la sfârşitul anului în curs.

marți, septembrie 01, 2009

Creşte tensiunea în rândul feroviarilor prahoveni

La nivelul judeţului Prahova, angajaţii CFR au primit ieri doar jumătate din salariu. Nu e pentru prima dată când feroviarii îşi iau banii pe bucăţele, conducerea companiei anunţându-i, prin intermediul sindicatelor, că nici luna aceasta nu are sumele necesare pentru a le plăti integral lefurile. "Toţi salariaţii din CFR ne primim salariile cu întârzieri foarte mari. Şi asta se întâmplă de luni bune. Nemulţumirea noastră e totală! Dacă acţionăm compania în justiţie, cine ştie cât poate dura procesul, iar băncile la care oamenii au de plătit rate nu stau să aştepte!", ne-a declarat Gheorghe Chiriţă, liderul Sindicatului CFR Prahova. Tensiunea creşte în rândul feroviarilor şi asta pentru că disponibilizările de personal par iminente. La discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, liderilor de sindicat li s-a spus că se are în vedere anularea unor trenuri şi concedieri masive de personal. "Vor concedieri fără nici un fel de protecţie socială, invocând motivul că ministerul nu are bani. E foarte grav! Dacă se ia o astfel de decizie, se încalcă actualul Cod al Muncii. Acesta prevede clar că atunci când se fac disponibilizări colective de personal, trebuie asigurate obligatoriu măsuri de protecţie socială şi de reconversie profesională!", a mai afirmat liderul de sindicat Gheorghe Chiriţă. Potrivit ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, ministerul va prezenta astăzi planul de restructurare a CFR (Marfă, Infrastructură, Călători).

Reparaţiile la unităţile de învăţământ câmpinene sunt în grafic

Astăzi este 1 septembrie, iar noul an şcolar bate la uşă. Cele şapte şcoli generale, şapte grădiniţe, un colegiu naţional, un colegiu tehnic şi trei grupuri şcolare au fost, pe perioada vacanţei de vară, supuse unor reparaţii de mai mică sau mai mare amploare. De reparaţiile la unităţile de învăţământ câmpinene se ocupă reprezentanţii Biroului ADPP (Administrarea Domeniului Public şi Privat) din cadrul Primăriei Câmpina. Şefa acestui birou, Felicia Olteanu, ne-a declarat că "reparaţiile la unităţile de învăţământ s-au încheiat în cea mai mare parte, rămânând doar câteva mici şi ultime detalii de ordin mai degrabă tehnic. Oricum, totul va fi gata în următoarele zile, astfel încât noul an şcolar va începe în condiţii bune la Câmpina". Iată şi reparaţiile efectuate la unităţile de învăţământ câmpinene: Şcoala Generală "Ion Câmpineanu" - montat ferestre, reparat glafuri, revizie instalaţii sanitare (înlocuire rezervoare grupuri sanitare); Şcoala Generală nr. 3 - înlocuit 6 ferestre cu tâmplărie tip PVC; aici s-a realizat şi asfaltarea curţii şi a terenului de sport, urmând a fi amenajat şi un loc de joacă pentru copiii din cartier; Şcoala Generală nr. 4 - igienizare (surse proprii); Şcoala Generală nr. 6 - s-au înlocuit în totalitate tâmplăria PVC şi instalaţia electrică (în corpul de clădire unde funcţionează clasele V-VIII); Şcoala Generală "BP Hasdeu" - înlocuit pardoseli în săli de clasă, uşi grupuri sanitare, amenajare spaţiu arhivă şi cabinet logopedie (toate acestea în regie proprie), s-au asfaltat curtea şi terenul de sport; Şcoala Generală nr. 8 - reparaţii grupuri sanitare, înlocuire canalizare, iar igienizările şi vopsirea prin regie proprie; Grădiniţa nr. 1 - reparaţii săli de clasă, amenajare sală depozitare produse din Programul "lapte şi corn"; Grădiniţa nr. 3 - igienizări (regie proprie); Grădiniţa nr. 5 - igienizări (regie proprie); Grădiniţa nr. 7 - igienizări, reparaţii bloc alimentar, înlocuit tâmplărie; Grădiniţa nr. 8 - realizare canalizare, amenajare spălătorie; Grădiniţele nr. 10 şi 11 - zugrăveli exterioare; asfaltare curte; Colegiul Naţional "Nicolae Grigorescu" - înlocuire tâmplărie PVC, glafuri; Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" (fost Petrol) - reabilitare săli de clasă şi hol parter, înlocuire pardoseli, zugrăveli; Grupul Şcolar Energetic - copertină sala de sport; Grupul Şcolar Construcţii de Maşini - înlocuit tâmplărie PVC şi instalaţie sanitară; Grupul Şcolar Forestier - placare glafuri cu gresie, instalaţii sanitare laboratoare şi dispensar. Pentru toate reparaţiile la unităţile de învăţământ din Câmpina s-a alocat de la bugetul local suma de 750.000 lei (7,5 miliarde lei vechi).

Câmpina a scăpat de sarcina curăţeniei pe DN1

Doi inspectori ai Gărzii de Mediu Prahova s-au aflat astăzi la Primăria Câmpina. Scopul? Inspectorii respectivi au "misiunea" să treacă pe la sediile tuturor primăriilor din localităţile adiacente DN1, între Băicoi şi Azuga, pentru a stabili modul în care autorităţile locale trebuie să se ocupe de curăţenie pe DN1. Mai exact, fiecare primărie trebuie să igienizeze acel sector din drumul naţional care trece prin localitatea respectivă. Administraţia câmpineană a scăpat de această povară suplimentară pentru bugetul local şi pentru operatorul local de salubritate, pentru că DN1 trece prin extravilanul municipiului Câmpina.

Jandarmeria şi-a deschis porţile de 1 septembrie

La 1 septembrie se aniversează Ziua Jandarmeriei Rurale, prima "versiune" a acestei arme, al cărui principal scop a fost şi este să asigure ordinea şi liniştea publică.
Cu acest prilej, la Centrul de Perfecţionare al Jandarmeriei din Câmpina au avut loc mai multe acţiuni. Una dintre cele mai interesante a fost, fără însoială, "Ziua porţilor deschise", prilej cu care mai mulţi elevi câmpineni - aproximativ 20 - au fost prezenţi în unitate. Au ascultat cu interes explicaţiile privind istoria acestei arme, a unităţii, au vizitat diverse spaţii din unitate, unii dintre ei chiar arătându-se interesaţi de posibilitatea de a deveni jandarm. Precizăm faptul că, în judeţul Prahova, Jandarmeria Rurală şi-a desfăşurat activitatea conform legii din 1893, în 21 de localităţi rurale, prin Compania Prahova - formată din 51 de jandarmi.